• wandelvakantie
  • wandelen
  • wandelen
  • wandelvakantie

Wandelen in Griekenland

Griekenland heeft een buitengewoon mooie en afwisselende natuur met wandelingen voor elk type wandelaar, uiteenlopend van korte tochten door vlakke gebieden tot stevige bergwandelingen. Voor ieder die graag te voet het landschap, de dorpjes en de mensen wil leren kennen bieden het Griekse vasteland en de verschillende eilanden mogelijkheden in overvloed. Bijzondere en uiteenlopende landschappen worden afgewisseld met schilderachtige dorpjes en archeologische sites. Ontdek de fascinerende kustlijnen met ontelbare schitterende inhammen, baaien en bizarre rotsformaties. Hoge bergen en diepe dalen, eindeloze boomgaarden vol olijf- en fruitbomen en uitgestrekte bloementapijten, vormen samen een sfeervol landschap waar u wordt verwelkomd door een gastvrije bevolking!

Er zijn verschillende mogelijkheden echte wandelvakanties te boeken zoals  standplaatsreizen en  trektochten met bagagevervoer, wandelvakanties met gids etc.  Doordat er steeds meer goede wandelgidsen en duidelijke kaarten beschikbaar komen, kan met ook een "gewone reis" boeken en er zelf met kaart en routebeschrijving erop uitgaan. Gemarkeerde wandelingen die alleen aan de hand van de bordjes goed te volgens zijn, behoren in Griekenland nog tot de uitzonderingen.

Twee belangrijke Europese routes, waarvan in delen de trajecten afgelegd kunnen worden lopen door Griekenland n.l. de E4 en E6.

Aan de hand van de E4 kan men bijv. Kreta doorkruisen van west naar oost. De E4 route is een Europees lang afstandpad dat in Portugal begint. De wandelroute is grotendeels een opeenvolging van bestaande en/of beschreven wandelroutes door Europa. Het traject op Kreta begint ter hoogte van het in het westen gelegen stadje Kissamo Kastelli en eindigt 500 kilometer verder in Kato Zakros aan de oostkust.

De E6 loopt ca. 1050 km door Griekenland, van Igoumenitsa tot Alexandropolis en eindigt op het eiland Samothraki.

Wandelvakanties

Klik op een kaart om naar de overzichten van wandelvakanties te gaan

Griekse eilanden Wandelvakanties Griekse eilanden vasteland Wandelvakanties Griekenland vasteland

Griekenland; daar moet je gewandeld hebben!