Home » Griekse eilanden » Ionische eilanden » Corfu

  • kerkyra
  • strandvakantie
  • benitses
  • benitses

Corfu: een koninklijk eiland

Corfu heeft prachtige lange zandstranden, kleine baaitjes, mooie witte kiezelstranden en grindstranden. Er zijn schitterende baaien zoals bijvoorbeeld in Paleokastritsa.

Het hoogste punt van het eiland is de 917 meter hoge Pantokratorberg. Het Korissionmeer en de Antiniotilagune zijn beschermde natuurgebieden waar zeldzame dieren en planten voorkomen.

Corfu heeft een rijk verleden, door de strategische ligging heeft het eiland verschillende overheersers gehad. De invloeden uit de roerige geschiedenis zij vandaag nog duidelijk zichtbaar. De Venetianen loofden goudstukken uit voor het planten van olijfbomen en bouwden er forten. De Fransen lieten de imposante Listongalerij in Corfu stad achter en de Britten bouwden paleizen, legden wegen aan en zorgden voor de watervoorziening.

Corfu is een vakantie eiland voor iedereen van jong tot oud. Al in 1890 werd begonnen met de bouw van het Achillion van keizerin Elizabeth "Sissy" van Oostenrijk, later een vakantiehuis van de laatste Duitse keizer Wilhelm II die met zijn jacht de Hohenzollern naar Corfu kwam. Ook vandaag de dag worden er nog celebreties gespot en is het eiland regelmatig decor voor films en televisieseries. Bekende Corfioten zijn de in Paleokastritsa geboren zangeres Vicky Leandros en de populaire zanger Sakis Rouvas. De eerste president van Griekenland Ioannis Kapodistrias (naar wie o.a. het vliegveld genoemd is) was afkomstig van Corfu. Prins Philip, de echtgenoot van de Engelse koningin en Alexia de dochter van het voormalige Griekse koningspaar werden op Mon Repos aan de rand van Corfu stad geboren.

Het eiland is al lang een populaire bestemming voor zon-strandvakanties maar Corfu heeft daarnaast nog veel meer te bieden. Cultuur en natuurliefhebbers vinden er genoeg naar hun gading. Sportieve vakantiegangers kunnen er o.a. fietsen, duiken, surfen en zeilen. Wandelaars hebben er ontelbare mogelijkheden met als hoogtepunt de Corfu Trail, een 220 km lange wandelroute van zuid naar noord Corfu.

Plaatsen op Corfu

Corfu stad - Kerkyra ligt aan de oostkust op een brede landtong die uitsteekt in zee. De oude stad is staat op de lijst van UNESCO en is een wirwar van smalle straatjes met hoge Venetiaanse huizen met balkonnetjes vol planten. Waslijnen zijn dwars over de straat gespannen. Onder de bogen van de arcaden liggen de leukste winkeltjes, om bijna elk hoekje ligt een leuk pleintje. De stad beschikt over een imposant aantal  bezienswaardigheden, twee forten, paleizen, de statige Liston galerij, mooie kerken en musea. Relaxen doet men op een van de vele terrassen bijv. aan de Esplanade. Uitgaansmogelijkheden zijn er van authentiek Griekse kafenions tot de drukke discostrip an de kant van de nieuwe haven.

Gouvia ligt noordelijk van Corfu stad aan een prachtige baai met een mooi en graag bezocht strand. Het kleine centrum is gezellig met winkeltjes, supermarktjes en terrassen. In Gouvia ligt de mooie Gouvia Marina een super moderne en zeer goed geoutilleerde haven waar de meest uiteenlopende jachten te bewonderen zijn. Hier zijn ook de restanten van de oude Venetiaanse havengebouwen. Gouvia is het uitgangspunt voor zeilvakanties vanaf Corfu.

Dassia is de plaats iets noordelijker dan Gouvia op ca. 12 km afstand van Corfu stad. Er zijn mooie smalle deels kiezelstranden en watersportmogelijkheden. langs het strand liggen verschillende taverna's. Aan de doorgaande weg ligt een groot aantal winkels en verhuurbedrijven. Hte achterlan dvan dassia hernergt authentieke Corfiotische dorpjes als Agios Marcos en Ano Korakiana.

Ipsos en Pirgi lopen langzaam in elkaar over, het lange smalle strand met watersportmogelijkheden en de boulevard is bijzonder populair en er is dan ook een groot aantal accommodaties, bars en discotheken. Ipsos heeft een uitbundig uitgaansleven.

Wie de kustweg vanuit Pirgi volgt heeft  prachtig uitzicht op de baaien van Ipsos, Dassia en Gouvia  tot het Fort en de baai van Corfu stad. De weg gaat door het gehuchtje Glyfa naar Barbati en Nissaki. Barbati heeft een lang, prachtig wit kiezelstrand en in Nissaki is er het kleine strandje bij het leuke haventje en een groot strand noordelijk van het langgerekte dorp. Tegen de flank van de Pandokrator liggen talloze accommodaties en paadjes lopen naar de doorgaande weg met winkeltjes en taverna's en verder naar beneden naar de stranden.

De noordkust van Corfu heeft twee grotere badplaatsen Roda en Acharavi, beiden met lange stranden en alle bijbehorende faciliteiten. De plaatsen lopen bijna in elkaar over en hebben naast alle toeristische,mogelijkheden in het achterland veel te bieden aan wandelaars en fietsers. Roda en Acharavi zijn door de langzaam in zee aflopende stranden fijne familiebadplaatsen.

Aan de westkust liggen de prachtige baaien van Paleokastritsa en iets zuidelijker ligt het authentieke dorpje Liapades. Beide badplaatsen hebben veel accommodaties, watersportmogelijkheden, taverna's, terrassen en winkeltjes temidden van een prachtig natuurlijk decor. In Paleokastritsa ligt boven op een heuvel, een van de toeristische trekpleisters van Corfu, het witte Theotikiklooster. Landinwaarts liggen o.a. de leuke dorpjes Lakones, Krini en Makrades.

Centraal op het eiland bij het dorpje Agios Ioannis ligt het populaire Aqualand waterpark. Er is een veelvoud aan zwembaden en attracties. Aqualand is een geliefde excursie/dagtrip maar er is een groot aantal appartementen en Aqualand Village kan als pakketreis geboekt worden

De mooiste zandstranden van het eiland zijn o.a. Glyfada, Pelekas en Agios Geordis aan de westkust. De veelvoud aan voorzieningen maakt iedereen iets van zijn/haar gading kan vinden en een heerlijke strandvakantie kan beleven! Vooral Agios Gordis is populair bij de Nederlandse vakantiegangers en er is dan ook een ruim aanbod in acommodaties, voornamelijk appartementen.

In het zuidoosten van het eiland zijn Moraitika, Messonghi en Kavos de belangrijkste vakantieplaatsen. Kavos heeft een prachtig zandstrand maar wordt voornamelijk bezocht door hordes Engelsen. Moraitika en Messonghi hebben de vakantieganger naast de stranden veel taverna's, winkeltjes en de nodige uitgaansmogelijkheden te bieden

Corfu vakantie

Corfu heeft een groot en uiteenlopend aanbod in hotel en appartementen. Van eenvoudig tot luxe en van kleinschalig tot grote hotelketens. het aanbod van pakketreizen is zeer uitgebreid, maar een losse vlucht boeken en zelf een kleinschalige accommodatie boeken wordt steeds populairder.

Er zijn op verschillende dagen per week vluchten vanaf Amsterdam. Vakantiegangers uit de grensstreken kunnen vliegen vanaf vliegveld Weeze, Duesseldorf, Keulen of Zaventem en Charleroi. Lijnvluchten zijn er dagelijks via Athene. Het Ioannis Kapodistrias vliegveld van Corfu (CFU) ligt aan de rand van Corfu stad. De landingsbaan deels in de Chalkiopouloslagune. Per boot is Corfu te bereiken vanuit Igoumenitsa,  Venetie, Ancona, Bari en Trieste.

Villahuur:

Corfu Villa
Villa Afroditi
Corfu Villa
Villa Eleni
Villa Corfu
Villa Nike
Corfu Villa Nissaki Villa met zwembad
Chalikounas Villa Gouvia Villas Nissaki Villa

 

Pakketreizen Corfu

Alonaki

Ag. Gordis:Hotel Alonakia

Irene

Ag. Gordis: Irene apt.

Lido Sofia

Ag. Gordis: Lido Sofia

Century Resort

Acharavi:Century Resort

Villa Tina

Acharavi: Villa Tina

Aqualand

Ag. Ioannis: Aqualand

Corcyra Beach

Gouvia: Corcyra Beach Hotel

Mathraki

Gouvia: Mathraki apt.

Spiridoula

Gouvia:Spyridoula apt.

Marinos Apt.

Korakiana: Villa Marinos Apt.

Nikos

Gouvia: Spiti Nikos apt.

Apollo Palace Hotel

Messonghi: Apollo Palace Hotel

Corfu: daar moet je geweest zijn!