Home » Griekenland vasteland » Epirus » Sivota

  • sivota
  • sivota
  • sivota

SIBOTA - Sivota

Sivota is een klein vissersdorpje aan de westkust van Epirus, op 22 km afstand van de havenplaats Igoumenitsa en ca. 40 km ten noorden van het bekendere ( en toeristischere) Parga. Aan de kade liggen verschillende winkeltjes, (vis)taverna's en terrasjes. Ontmoetingspunt van de lokale bevolking is het aangrenzende dorpsplein.

Dagelijks meren er verschillende excursieboten vanuit o.a. Corfu en Parga aan en vanaf de kade heeft men zicht op 2 kleine eilandjes voor de kust en zelfs op Paxos en Corfu.

In de omgeving liggen verschillende stranden en mooie baaien. Bekend is de Blue Lagoon Bay waar een deel van de gelijknamige film is opgenomen.

Naast het plaatselijke strand liggen er nog verschillende stranden zoals Zavia en Mikros Paradissos op 10 tot 15 minuten loopafstand van Sivota waar u ook per bootje naar toe kunt. Mega Ammos is het populairste strand met goede voorzieningen, watersportmogelijkheden en een goede taverna.

Sivota is een prachtige bestemming voor een strandvakantie. Er zijn verschillende mooie baaien en stranden. Vanuit Sivota kunnen er boottochtjes naar bijv. Paxos en Anti-Paxi en het zuidelijker gelegen Parga worden gemaakt.

Sivota is een goed uitgangspunt voor uitstapjes naar bijvoorbeeld de Zagoriadorpen, het Zalongo Monument, de Meteorakloosters, het Orakel van Nekromandeion en de "Stad van de Overwinning" Nikopolis.

De aanvlieghaven voor Sivota is het zuidelijker gelegen Preveza (PVK). Er zijn vluchten vanaf Amsterdam, Brussel en de luchthavens in de Duitse grensstreek. De vlucht duurt ca. 2 uur en 40 minuten. De transfer naar Sivota ca. 1 uur. De afstand naar de haven van Igoumenitsa is ongeveer 24 km. Soms is het voordeliger een vlucht naar Corfu te boeken en vandaar naar Sivota te reizen.

Er zijn geen pakketreizen naar Sivota  maar er is een ruim  aanbod aan hotels en appartementen. Het is eenvoudig een vlucht naar Preveza  of Corfu te boeken. Via Corfu gaat u met de boot naar Igoumenitsa en vandaar naar Sivota. Op de paginaautohuur in Griekenland kunt u voordelig een auto huren. Klik op de foto's voor meer informatie over de vakantieverblijven in Sivota.

Vakanties in Sivota

Sivota vakantie

Albatros Hotel

appartementen in Sivota

Costa Smeralda appartementen

Hotel Sivota

Sivota Hotel

Sivota: daar moet je geweest zijn!