Home » Griekenland vasteland » Epirus » Parga

  • Parga
  • Parga
  • Parga

Πάργα - Parga

Parga is een leuk authentiek stadje op het Griekse vasteland in de mooie streek Epirus. Het plaatsje ligt trapsgewijs tegen een heuvel met veel smalle straatjes met winkeltjes, restaurants en bars. Het is een kleurrijk en sfeervol stadje. De rots met oude burcht (open ter bezichtiging) biedt prachtig uitzicht over Parga de kustlijn en omgeving. Het achterland van Parga is heuvelachtig en groen, er zijn fijne stranden en de azuurblauwe zee is helder als glas. Aan de lange boulevard die onderlangs het stadje loopt liggen oneindig veel gezellige terrassen, restaurants, bars en winkeltjes. Hier is het heerlijk flaneren, zowel overdag als 's avonds en het zicht vanaf de terrassen op het haventje, het kerkje en eilandje "Panagia" en de eindeloze Ionische Zee geeft het echte vakantiegevoel!

Parga is natuurlijk een prachtige bestemming voor een strandvakantie. De verschillende stranden hebben elk hun eigen charme, overal zijn parasols en ligbedden te huur met bootverhuur, surfmogelijkheden enz. enz. Boottochtjes naar andere strandjes, de eilandjes Paxos en Anti-Paxi, Corfu en Lefkas kunnen ook vanuit Parga worden gemaakt.

Door de gunstige ligging is Parga niet alleen dé plek voor een fijne zon- en strandvakantie maar ook voor mooie wandelingen en uitstapjes naar oudheidkundige en bekende plaatsen zoals de Acheron rivier, de Zagoriadorpen, het Zalongo Monument, de Meteorakloosters, het Orakel van Nekromandeion en de "Stad van de Overwinning" Nikopolis.

De aanvlieghaven voor Parga is het zuidelijker gelegen Preveza. De vlucht vanaf Amsterdam duurt ca. 2 uur en 40 minuten.

Parga heeft een groot aanbod aan hotels en appartementen. Op deze pagina een aantal mogelijkheden voor een fijne vakantie! Klik op de foto's  of naam voor meer informatie

Adams House Apartotel Parga

Adams Hotel

Alfa Hotel Parga

Alfa Hotel

Andigoni Appartement Parga

Antigoni appartementen

Andreas Kanali appartement Parga

Andreas Kanali appartementen

Angela Hotel Parga

Angela Hotel

Byzantio Parga

Byzantio appartementen

dracos apartotel Parga

Dracos appartementen

Enetiko Appartementen Parga

Enetiko Resort

Gina Appartementen Parga

Gina Apartotel

Letista Parga

Letista appartementen

Lichnos Bay Appartementen

Lichnos Bay appartementen

Lichnos Beach Hotel Parga

Lichnos Beach Hotel

Magdas appartementen Parga

Magdas appartementen

Margarita appartment Parga

Margarita appartementen

Mylos appartement Parga

Milos appartementen

Parga Beach Hotel

Parga Beach resort

Rezi hotel en appartementen Parga

Rezi appartementen

Salvator Spa Parga

Salvator Spa Hotel

Valtos Beach Apartotel

Valtos Beach Hotel

Villa Orange Appartementen Parga

Villa Orange appartementen

Zorbas appartementen Parga

Zorbas appartement Parga

Meer Parga pakketreizen vlucht + accommodaties

Parga: daar moet je geweest zijn!